Nedir ?

KKD Nedir ? | KKD Çeşitleri

KKD Nedir ?

KKD açılımı olan Kişisel Koruyucu Donanım, çalışanların çalışma esnasında iş yerinde veya şantiyede kimyasal, biyolojik ve fiziksel gibi sağlık / güvenlik tehlikelere maruz kalmasını azaltmak için tasarlanmış giysi veya ekipmanlara verilen addır. Riskleri kabul edilebilir seviyelere indirmek ve çalışanları korumak için kullanılır.

Kişisel Koruyucu Donanım nasıl koruyabilir?

Tehlikeler hem evde hem de işyerinde her yerde mevcuttur. Bir tehlikeyi kaynağında kontrol etmek kendinizi korumanın en iyi yoludur, ancak bunun mümkün olmadığı zamanlar vardır. KKD Tehlikeleri ortadan kaldırmaz ancak korunmak amacıyla kullanılır. Doğru KKD’yi giymek önemlidir, ancak işyerindeki tehlikeyi azaltmaz ve kullanıcı için kalıcı veya tam korumayı garanti etmez. Sadece KKD’ye sahip olmak yeterli değildir. Gerekli koruma seviyesini sağlamak için: KKD, tehlike türü ve gerekli koruma derecesi dikkate alınarak seçilmelidir. KKD, diğer işyeri tehlikelerinin varlığında kullanılabilir olmalıdır. Kullanıcılar, KKD’nin doğru kullanımı ve uygunluğu konusunda eğitilmelidir.

Kişisel Koruyucu Donanım Çeşitleri Nelerdir ?

Göz Koruyucu

KKD, güvenlik gözlükleri ve yüz siperleri içerir ve göz hasarına veya görme kaybına, toksik sıvı spreylerine, sıçramalara ve yanıklara neden olabilecek görevler için kullanılmalıdır.

Kafa Koruyucu Ekipmanlar

KKD, baretler ve başlıklar içerir ve herhangi bir kuvvetin veya herhangi bir nesnenin kafaya düşmesine neden olabilecek görevler için gerekli olmalıdır.

Kulak Koruyucu Ekipmanlar

KKD, kulak tıkaçları ve tıkaçları içerir ve işitme sorunlarına ve işitme kaybına neden olabilecek görevler için kullanılmalıdır.

El Koruyucu Ekipmanlar

KKD, kulak tıkaçları ve tıkaçları içerir ve işitme sorunlarına ve işitme kaybına neden olabilecek görevler için kullanılmalıdır.

Vücut Koruyucu Elbiseler

KKD, aşırı sıcaklıklar, alevler ve kıvılcımlar, toksik kimyasallar, böcek ısırıkları ve radyasyon nedeniyle vücut yaralanmalarına neden olabilecek görevler için kullanılabilecek güvenlik yeleklerini ve takım elbiselerini içerir.

KKD'nin kusurlu olduğu tespit edilirse, atılmalı ve değiştirilmelidir. KKD uygun şekilde saklanmalı ve bakımı yapılmalıdır. KKD söz konusu olduğunda hem işverenin hem de çalışanın bir görevi vardır. İşveren yeterli KKD sağlamalı ve çalışan uygun şekilde kullanmalı ve giymelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir